Hoi Lowieke!

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 om 13:18

Sinds afgelopen donderdag 16 juli is het dan zover, onze eerste gasten zouden arriveren op de fiets.

Wat was het een spannende dag en man wat was ik zenuwachtig! Heb ik overal aan gedacht? Ben ik echt niks vergeten? Is de kamer schoon genoeg, wat zullen de mensen ervan vinden? 

Kortom enorme spanning!

Een beetje (teveel) spanning vlak voordat iets echt gaat gebeuren is mij wel bekend inmiddels.  Van die enorm oplopende spanning naarmate de datum volgt en dan ineens denken waar ben ik in godsnaam aan begonnen?! Gelukkig blijft die paniek altijd maar heel eventjes hangen en zodra ik dan de eerste mensen heb ontvangen is die spanning eraf.

Onze aller eerste gasten waren razend enthousiast, ze vonden de kamer prachtig, gelukkig zat het weer mee en hebben ze heerlijk genoten van onze B&B in het mooie Zundert, de gemeenschappelijke ruimte en het prachtige uitzicht onder het genot van een lekker koud biertje en een goed glas wijn.

 

En al snel kwamen er meer gasten naar onze B&B de afgelopen weken. En inmiddels weet ik eigenlijk al niet meer hoeveel overnachtingen we hebben gehad. Het is zo druk geweest!

Langzaamaan begin ik mijn draai te vinden in de schoonmaak, de enorme berg met was en het maken van de lekkere uitgebreide ontbijtjes voor onze gasten. En daarnaast mijn eigen huishouden en natuurlijk onze zoon van 6 maanden.

Maar oh wat is het leuk een B&B hebben. Natuurlijk had ik dat van te voren ook wel bedacht, anders begin je niet aan zo'n mega verbouwing. Maar wat zijn B&B mensen leuke mensen, altijd in voor een praatje en alleen maar lovende woorden over onze B&B.

 

Het grappige is dat de meeste mensen denken dat ik dus Lowieke heet. Zo leuk als mensen de auto uitstappen en dan roepen:

Hoi Lowieke! :-)

Als ik dan vervolgens zeg dat ik eigenlijk Martine heet, maar ook best naar Lowieke wil luisteren ;-) komt natuurlijk meteen de volgende vraag; maar waar komt die naam dan vandaan?

Toen wij aan een naam begonnen te denken kwam er van alles langs.  Al snel wisten we dat we iets met een vos wilde in de naam en het logo omdat we met onze bed and breakfast aan de Vossenbergstraat zitten. Dus mijn moeder kwam met Lowieke de vos van de Fabeltjeskrant. Maar ik wilde het ook graag persoonlijk houden. Je komt tenslotte in een B&B vaak wel echt bij iemand thuis. 

Mijn lieve opa heette Louis (die ze Lowieke noemde).

Hij was de beste gastheer die je maar kon voorstellen. Altijd vrolijk, je was er altijd welkom en tot mijn 24e heb ik met enorm veel plezier bij mijn opa en oma gelogeerd. Als je dan aankwam met je koffer was standaard zijn eerste zin:

Welkom lieve gast, kamer 263 is gereserveerd voor u, zal ik uw koffer dragen?

Helaas leeft mijn opa inmiddels al ruim 10 jaar niet meer. Maar een speciaal plekje zal hij altijd blijven houden.

In onze gemeenschappelijke ruimte zul je dan ook een mooie foto van hem tegenkomen. 

 

Liefs, 

Martine 

B&B bij Lowieke


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.